Suszony sok z jagody BIO.
Jagoda Leśna GW zbierana jest z Agro leśniczego rejonu w stanie Washington w USA. Ekologiczne tereny pozwalają na uzyskanie najbardziej czystych i bio produktów które chronione są od oprysków i zawierają naturalne leśne wibracje ziemi.
Zebraną jagodę przygotowujemy do suszenia w bardzo niskich temperaturach, 35 stopnie Celsjusza. Inaczej niż sok z marchwi i sok z buraka, tutaj jagoda suszona jest w całości, razem ze skórką i z pestkami czy nasionami, ponieważ mają one bardzo mocno antyoksydacyjne właściwości, wspomagające nasz organizm w dojściu do zdrowia.
PROCES PRODUKCJI
Jagoda po zebraniu z krzaków, suszona jest w niskich temperaturach i mielona w całości oraz pakowana do saszetek.
Suszone owoce jagody pakowane są w niewielkie saszetki, ze względu na bezpieczeństwo czystości produktu od mykotoksyn i pleśni.
Suszona jagoda pakowana jest w ochronnej atmosferze, żeby zapobiec utlenieniu.
Jest to najbardziej przyjazna forma dla surowca i dla klienta.

Właściwości i korzyści
W Jagodzie Green Ways znajdziemy, oprócz witamin C, A, B2 czy B6, także mangan, magnez, żelazo, wapń, sód, potas, fosfor, miedź, chrom czy cynk. Jest bogatym źródłem flawonoidów, rezweratrolu i antocyjanów. Antocyjany to najważniejsze biologicznie czynne substancje zawarte w czarnych jagodach. Są silnymi przeciwutleniaczami o wielu pozytywnych działaniach.
Jagodę Green Ways można łatwo wykorzystać na przykład do przygotowania koktajli i smoothie. Wspaniale pasuje głównie do dań na zimno, gdzie zachowuje substancje biologicznie czynne. Przy przygotowaniu potraw sprawdza się także jako naturalny barwnik.
Kontakt w celu uzyskania dodatkowych informacji oraz złożenia zamówienia:
mail: magic.therapies.pl@gmail.com
tel: +48 508 503 835

PRODUKTY

