Sok z młodego jęczmienia - źródło zdrowia
Czym jest ekstrakt z młodego jęczmienia?
To prawdziwy, najlepszej jakości ciemnozielony wyciąg z młodej trawy jęczmiennej, która nie wytworzyła jeszcze tzw. ”kolanka”, a tym samym nie zawiera glutenu. Sam ekstrakt uzyskiwany jest z wyciśniętego z kilkudniowych trawek jęczmiennych soku. Następnie jest odparowywany w 31 st. C i proszkowany. Po zmieszaniu z wodą tworzy żywy, szmaragdowy napój, bez widocznych źdźbeł trawy. Nie zawiera też błonnika (uwaga na siano!)!
Szmaragdowy napój odnawia równowagę kwasowo-zasadową. To ważne, bo w zrównoważonym, lekko zasadowym środowisku nie mogą rozwijać się dobrze znane nam choroby. Stany zmęczenia i rozdrażnienia powodują zakłócenia równowagi Ph w naszych organizmach, pomimo iż wyniki badań krwi nie wskazują na żadną poważną chorobę.
Wyciąg z młodego jęczmienia stosowany jest przede wszystkim do odżywiania zmęczonego chemicznymi toksynami organizmu, ale także do oczyszczania z toksyn. Dzięki zawartości ogromnej ilości działających wzajemnie mikroelementów, witamin i enzymów, wspomaga nasze ciało do samoregeneracji i zdrowienia. Bez enzymów dochodzi do zaburzenia wszystkich funkcji życiowych – trawienia, oddychania, poruszania się, pogarsza się też znacznie praca mózgu. Ekstrakt z młodego jęczmienia zawiera więcej niż 20 enzymów, a badania odkrywają kolejne. Dla porównania, mięso zawiera tylko jeden enzym. Zielony napój to kilka talerzy warzyw i owoców zawartych w jednej łyżeczce proszku jęczmiennego.
Jak stosować wyciąg z Jęczmienia?
Najlepiej pić dwa do trzech razy dziennie łyżeczkę do herbaty ekstraktu (zalecamy, aby łyżeczka nie była metalowa). Dzieciom wystarczy połowa dawki. Starsi ludzie, odwrotnie, powinni zwiększyć dawkowanie. Ludzie chorzy albo cierpiący na nadkwasotę mogą pomnożyć dawkę. Przed spożyciem należy rozmieszać proszek, a najlepiej zmieszać w szejkerze, ze szklanką wody, do pożądanej koncentracji. Gotowy roztwór można też dodać do soku owocowego lub warzywnego. Do trawiastego smaku przyzwyczajamy się stopniowo, a na pewno polubimy go ze względu na jego odświeżające właściwości. Zawsze pomyślcie o tym, że pijecie sok roślinny pełen życia. Przy piciu, określone składniki napoju wchłaniają się już w ustach. Jeśli pijecie jęczmień rano na czczo, ekstrakt ożywi umysł i przyspieszy cyrkulację krwi podobnie jak kawa. Jednocześnie dostarczy ciału substancje odżywcze na cały dzień zamiast kwasów i kofeiny. Odpędzi również popołudniową senność. Szklanka wypita przed spaniem obniży zakwaszenie krwi i poprawi jakość snu. Jeśli stosujecie napój do wsparcia leczenia – wytrwajcie.
Działanie pojawi się u każdego po różnym czasie.
Rzadko kiedy zmiana nie nastąpi, jednak najczęściej zaczyna się po trzech miesiącach stałego stosowania. Ostrzeżenie: produkt jest niestabilny w wysokich temperaturach. Poprzez rozpuszczenie w wodzie cieplejszej niż 40 stopni Celsjusza niszczy się ważne substancje. Należy używać zimnej czy letniej wody i pić małymi łykami. Jeśli napój zaczną stosować ludzie z egzemami albo trądzikiem, mogą tymczasowo pogorszyć symptomy. Objaw ten zwany „mengen” pojawia się także przy używaniu chińskich ziół. Ten (chociaż nieprzyjemny) objaw sygnalizuje początek rozwiązywania problemów.
Właściwości i skład ekstraktu z jęczmienia.
Młody jęczmień zawiera witaminy, które aktywują enzymy pomagające w prewencji chorób i stanów patologicznych. Ma wysoką zawartość beta karotenu, witaminy C, E i witaminy z grupy : B1, B2, B3, B6, biotyny, kwasu foliowego, kwasu pantotenowego i choliny, krewnej witaminy B. Na niedobory witamin cierpimy z powodu przewagi przetworzonej żywności i faktu, że niektóre nasze produkty żywnościowe tracą substancje odżywcze, zanim trafią na stół. Zawartość witaminy C w świeżej startej rzodkiewce spada na powietrzu o połowę już po pięciu minutach. Ilość witamin B1 i B2 w produktach żywnościowych dramatycznie spada podczas gotowania. Tymczasem w prawdziwym ekstrakcie z jęczmienia witaminy i pozostałe substancje odżywcze pozostają prawie nienaruszone.
Objawy towarzyszące piciu prawdziwego soku z młodego jęczmienia.
Jedząc znane nam warzywa i owoce nie obawiamy się z ich strony niekorzystnego wpływu na nasz organizm, samopoczucie czy choroby. Podobnie jest z sokiem z jęczmienia. Jednak, organizm przyzwyczajony do chemicznego jedzenia, na zdrowy, naturalny pokarm może zareagować „zdziwieniem”. Objawami towarzyszącymi przy rozpoczęciu normalnego, zdrowego żywienia jest wzrost sił witalnych i dobrego samopoczucia. Składniki zawarte w soku z jęczmienia wyzwalają w organizmie endorfiny i tyroksynę odpowiedzialną za wzrost dobrego nastroju. Jednak trzeba przyznać, że objawy “zdziwienia” organizmu mogą być też mniej przyjemne, gdyż sok z jęczmienia nie tylko odżywia, ale także oczyszcza. Może się to objawiać chwilowym pogorszeniem stanu skóry (jeżeli ktoś ma z nią problem) lub zdecydowanie częstszymi wizytami w ubikacji. Ostatecznie są to normalne objawy oczyszczania i są dobrą oznaką, że organizm przyjął naturę i zaczyna z niej korzystać, na początek wyrzucając toksyny.
Jakie jest działanie zielonych produktów żywnościowych na organizm człowieka?
Ich skład i oddziaływanie na organizm człowieka są kompleksowe. Nie zawierają żadnych „pustych” kalorii, trujących substancji, barwników, stabilizatorów, wypełniaczy, zagęszczaczy czy innych niepożądanych lub nieodpowiednich, obciążających składników. Pod względem swojego składu zielone produkty żywnościowe są najbliższe naturalnemu, racjonalnemu pożywieniu. Same są bowiem naturalnym i racjonalnym pożywieniem.
Dzięki swojemu składowi mają wysoce pozytywny wpływ na organizm człowieka i jego funkcjonowanie. Uwalniają organizm od substancji toksycznych, niepożądanych obciążeń i osadów. Uzupełniają podstawowe „kamienie budulcowe” w organizmie, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania poszczególnych narządów, metabolizmu i układu odpornościowego (witaminy, minerały, mikroelementy, przeciwutleniacze, aminokwasy, kwasy nukleinowe, nienasycone kwasy tłuszczowe, enzymy, chlorofil i kilka całkiem unikatowych substancji).
Zielone produkty żywnościowe wspierają bezpośrednio (poprzez lekko zasadowe pH – 7,5) i pośrednio (zwiększając naturalne zdolności obronne) gojenie wszelkich stanów zapalnych w organizmie. Działają probiotycznie. Dzięki swojemu kompleksowemu składowi i wszechstronnemu oddziaływaniu na organizm są nadrzędne w stosunku do suplementów diety. Działają jako adaptogeny, co oznacza, że mają zdolność „uspokajania” zwiększonej aktywności narządów i układów, a w odwrotnej sytuacji – pobudzania ich osłabionej czynności.
Wyraźnie spowalniają starzenie komórek. Stwierdzono to za pomocą pomiaru elektroujemności jąder komórkowych. Zwiększają zarówno fizyczną, jak i psychiczną siłę oraz wytrzymałość, ponieważ mają wysoką wartość bioenergetyczną.
Tyrozynaza – enzym miedzi.
W witaminie C z zielonego soku jest obecny jeszcze jeden element o nazwie tyrozynaza, który jest enzymem miedzi. Jest ważny przy powstawaniu hemoglobiny i chroni przed anemią. Kwas askorbowy jest tylko wzbudzoną chemicznie cząstką, deficytową we wszystkich innych czynnikach , ale nigdy nie będzie równie skuteczny jak witamina C. Nie ma na przykład takiego działania na przeziębienie, jakie ma witamina C. Badania pokazują, że ludzie, którzy jedzą żywność bogatą w witaminę C, czują się dużo lepiej niż ci, którzy używają tylko kwasu askorbinowego. Przyroda bowiem dobrze wiedziała, że „bohaterką” nie jest sama witamina C, ale jej kontekst.
Napój tłoczony z trawy jest droższy niż suszona trawa jęczmienna, lecz jest bezpieczniejszy oraz lepiej wchłaniany przez organizm. Tańsze siano nie jest trawione przez organizm ludzki i powodować może uszkodzenia jelit, a nawet wrzody.
Przy porównaniu cen, jakości i wartości… stają się dla nas, ludzi zdecydowanie lepszym rozwiązaniem.
Kontakt w celu uzyskania dodatkowych informacji oraz złożenia zamówienia:
mail: magic.therapies.pl@gmail.com
tel: +48 508 503 835